Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over de maan.

05/04/05

Afhoudende maan (void of course)

Vlak voordat de maan haar overgang maakt naar het volgende teken bestaat er een tijdspanne waarin zij geen grote aspecten (verbintenissen) meer maakt met planeten. Dit kan enkele seconden zijn, maar ook meer dan een dag. Dit wordt afhoudende maan genoemd. De periode van afhoudende maan eindigt op het moment dat zij het volgende teken binnenloopt.

Het gebrek aan verbintenissen maakt dat gebeurtenissen in deze tijd geen groeikracht hebben. Je concentratie is verminderd. Dit betekent dat al het belangrijke werk beter uitgesteld kan worden. Afspraken gaan vaak niet door, besprekingen lopen op niets uit. Nieuwe aankopen blijken miskopen en nieuwe liefdes blijken one night stands. Fouten zijn in deze periode makkelijker gemaakt. Vooral in de beleggingswereld blijkt de afhoudende maan een slechte tijd om in aandelen e.d. te investeren.
De periode van afhoudende maan is het beste te benutten door je met het dagelijkse leven bezig te houden. Richt je op routinewerk, maak klusjes af of socialiseer zonder dat je er verwachtingen van hebt. Een goede tijd om te rusten of te mediteren op je innerlijke balans.

Image hosted by Photobucket.com

Volgens de nieuwste inzichten binnen de astrologie wordt de periode van de afhoudende maan gekleurd door het laatste aspect dat de maan maakt met één de mysterieplaneten (Uranus, Neptunus of Pluto). Met Uranus als laatste aspect zou bijvoorbeeld een situatie plotseling kunnen veranderen, met Neptunes is het mogelijk dat je alles door een roze bril ziet en met Pluto zou je bijvoorbeeld geconfronteerd kunnen worden met gevoelens van machteloosheid. Let wel: dit zijn mogelijkheden. De afhoudende maan komt bijna elke 2 a 3 dagen voor. Het is onbegonnen werk (en ook niet leefbaar) om daar altijd rekening mee te houden. Maar op de dagen dat alles anders loopt dan gedacht kan het zinvol zijn om te kijken of er sprake was van een afhoudende maan en met welke mysterieplaneet zij het laatste aspect maakte. Zo krijg je er zicht op hoe een afhoudende maan in jouw leven kan uitwerken.

Voor het werken met magie zou dit dus impliceren dat het beter is je ervan te onthouden tijdens afhoudende maan. Het bovenstaande wijst erop dat gebeurtenissen oncontroleerbaar verlopen, alsof de beslissing al gevallen is.
Het is toepasselijker om in deze tijd een ritueel van dankbaarheid te houden.

Om met de afhoudende maan te werken raad ik je aan een astrologische agenda aan te schaffen.
Of klik op onderstaande link voor de afhoudende maan kalender van 2006 -2008:

afhoudende maan calculator

4 Reakties:

Anonymous Anoniem schreef...

Het is weer gaaf, vrouwtjes bezemsteel!!!
Zaterdag gaan we ons in de kristallen en edelstenen verdiepen.

10:31 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Wie kan er mij helpen??

Ik zou mij graag een astrologische agenda aanschaffen, maar weet niet waar ik die kan kopen? Ik woon namelijk in Brussel en ben zeer ge?nteresseerd in de periode van de afhoudende maan.

Met voorafgaande dank aan de lezers die me kunnen helpen.

10:31 p.m.

 
Blogger Willie schreef...

Hallo Inge, Je kunt een astrologische agenda kopen in esoterische (boek)winkels. De beste vind ik zelf die van Joyce Hoen. Het ISBN nummer van de agenda van 2005 is 90-805790-5-x. Met dit nummer zou je het in elke boekhandel kunnen bestellen. Misschien moet je er bij zeggen dat het om een nederlandse agenda gaat daar je in Belgie woont. Succes!
Groet, Willie

10:34 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Hello Willie,

Ik kom u te danken voor de bovenstaande inlichting ivb met mijn zoektocht naar een astrologische kalender. Ik ben immers een nieuwe lezer van deze boeiende site, en ik wil u daarom toch feliciteren. Spijtig dat ik hem niet eerder heb ontdekt. Maar ja ... beter laat dan nooit.

Groet, Inge

10:35 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug

Powered by Blogger