Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over de maan.

14/04/04

Invloeden van de maanfasen.

Iedereen kent de invloed van de maan op de zeegetijden. De maan trekt door haar zwaartekracht het water aan, aldus het ontstaan van eb en vloed. Maar er is meer. De maanfasen hebben invloed op de gewassen, de voortplanting, je geestelijke toestand, de mate van aktiviteit in mens en dier, zelfs het weer schijnt te beantwoorden aan de maangestalten.

In oude tijden was de Maan het belangrijkste licht in de nacht. Zonder elektriciteit hadden de veranderende fasen van de Maan veel meer invloed op mensen. Op sommige niveau’s voelen wij nog steeds de invloed van de cyclus van de Maan. Als je je bewust bent van deze invloeden, kun je deze energie benutten in je dagelijks leven.
Het eerste gedeelte van de cyclus, van Nieuwe Maan tot de Volle Maan, is de wassende, opbouwende periode. Het tweede deel van de cyclus, van de Volle tot Balsemieke Maan, is de afnemende periode, waar alles wordt afgerond.

De cyclus van de maan is verdeeld in acht fasen, elke fase duurt ongeveer 3 en een halve dag.

Image hosted by Photobucket.com

Nieuwe maan. ( 0-45 graden voor de zon)
De maan is niet te zien of je ziet een dunne sikkel verschijnen aan de rechter kant van de maan. Deze maan komt op met zonsopgang en gaat onder met zonsodergang. Ze is dus het beste te zien vlak voordat de zon onder gaat. De energie van de nieuwe maan is die van de lente. Het is een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Of dat nu een project is of een relatie. Je kunt je impulsief voelen en vol van nieuwe ideeen.
Assosiatie: zaad

Wassende maan. (45-90 graden)
De maan is aan de rechterkant voor een kwart verlicht. Ze komt halverwege de ochtend op en gaat halverwege de avond onder.
Je wordt je meer bewust van wat je wel en niet wil. De wassende maan symboliseert het punt in je leven dat je je realiseert dat je een eigen indentiteit hebt en dat je de dingen op je eigen manier kan vormgeven. Je zult het belangrijk vinden om je eigen menig te uiten.
Assosiatie: ontspruiten

Eerste kwartier (90-135 graden)
De rechterhelft van de maan is verlicht. Ze komt op rond het middaguur en gaat rond middernacht onder.
Je plannen zullen zich makkelijk ontplooien, maar je neemt ook gauw teveel hooi op je vork. In deze tijd kan je tegenstand ervaren, welke niet negatief hoeft te zijn. Denk maar aan het maken van vuur: om het te laten branden heb je een vonk nodig, die alleen ontstaat door wrijving.
Het is de tijd om je ideeen vorm te geven en mogelijke problemen op te lossen.
Assosiatie: groei.

Gibbous maan.(135-180 graden)
Driekwart van de maan is nu verlicht. Ze komt halverwege de middag op en gaat halverwege de nacht onder.Tijd van het begrijpen waarom je de aktie hebt ondernomen. Je ziet details en zet de puntjes op de i. Je bent nu meer intelectueel bezig. Tijdens het eerste kwartier was het meer intuďtief.
Assosiatie: knop.

Volle maan. (180-225 graden)
De maan is volledig verlicht. Ze komt op rond zonsondergang en gaat onder bij zonsopkomst.
De climax. Nu zie je de resultaten van je werk en krijg je antwoorden op je vragen. Dit kan resulteren in extreme ervaringen. Wat je voelt zal je buiten je geprojecteerd zien. De aarde staat nu tussen de zon en de maan in. Aan beide kanten wordt er kracht uitgeoefend. De truuk zit hem in het vinden van een balans. Niet in balans wordt je verblind of het je ziet niet.
Assosiatie: bloesem

Afnemende maan.(135-90 graden achter de zon.)
Driekwart van de linkerhelft van de maan is verlicht. Ze komt halverwege de avond op en gaat halverwege de volgende ochtend onder.
Afronden van zaken. Nu je de lessen hebt geleerd wil je ze delen. Behoefte om er over te praten.
Assosiatie: vrucht.

Laatste Kwartier. (90 - 45 graden)
De linkerhelft van de maan is verlicht. Ze komt op rond middernacht en gaat rond het middaguur onder.
Je analyseert de gedane zaken en doorziet je persoonlijke proces daarin.
Assosiatie: oogsten

Balsemieke Maan (45 - 0 graden)
De sikkel wordt steeds kleiner en is uiteindelijk niet meer te zien.
Ze komt halverwege de nacht op en gaat halverwege de middag onder.
Er bestaat nog een woord voor deze maanfase - Karma. Geleerde lessen pas je toe in het dagelijks leven. Indien je de lessen niet hebt geleerd, geen actie hebt ondernomen die paste in de eerste zeven fasen, kun je niet verder. Het is de tijd om het verleden los te laten.
Assosiatie: composteren

5 Reakties:

Blogger faune schreef...

waaah, zo'n toffe info, hier vond ik het, ben bezig met wicca zo'n 5 weken, samen met mn beste vriend stijntje, ik ben maren en 24 en stijn is 23, we zijn soulmates (muirn beatha dans) en zo dus, waah, zeg ik zeker aan stijn, verder hou ik me bezig met voordracht, toneel en toneel en voordracht binnen stelanto, dat is iets van stijn, over stijn: kijk op www.stijnbrouns.be
over mij (k heb een paar bloggers)
www.athilja.blogspot.com
www.faune.blogspot.com
www.theprincessandthesecretpoet.blogspot.com (van mij en bjorn)
echt cool!
maren/amneris
stijn/tadleigh
stijn zal echt blij zijn, we zochten allang zo'n info, al zo'n 3 jaar, van toen we elkaar kennen, fijn! bedankt!

10:40 a.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Toffe blog seg. Mijn oudste zus is ook veel bezig met hekserij en magische stuff. Ze heeft zelfs lessen gevolgd bij een dame in Nederlands Limburg, maar ik weet niet meer precies waar of bij wie. Verder verzamelt ze ook allerhande heksenpoppen.

Groetjes, Ikke...

kringloopbedrijf

8:22 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

EEN HEKS IS IEMAND DIE DENKT OM ANDEREN EN GEBRUIKT Z`N OF HAAR ENERGIE OM ANDEREN TE HELPEN.
!!WHAT GOES AROUND COMES AROUND!!

7:40 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Ja, waarschijnlijk dus het is

8:40 a.m.

 
Anonymous Daniel schreef...

Het was een goed en fijn stukje om te lezen! Ik neem zeker wat van mee. Gezien de laatste twee weken kan ik de invloeden van de maan erin herkennen, of dat denk ik in ieder geval. Leuk iets, dit!
Voor de verbetering van de website: de laatste zin onder het kopje 'Volle maan' is wat krom geformuleerd.

Bedankt en al het beste!

11:05 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug

Powered by Blogger